Wij bieden diverse trainingsprogramma’s. Onderstaand vind je enkele voorbeelden van wat wij voor je kunnen doen. Uiteraard passen wij onze trainingen aan naar jouw behoeften. Wij werken voornamelijk in het IJsselmeergebied, maar in overleg zijn andere locaties ook mogelijk.

Leiderschap, identiteit en visie

Deze training is modulair opgebouwd en wordt zowel aan boord als incompany opgezet. Als voorbeeld zie onderstaand

duur 3 dagen aan boord en is inclusief 2 overnachtingen en 6 dagdelen incompany.

Bij leiderschap zijn er drie sleutelwoorden: identiteit, visie en communicatie. Een succesvol leider geeft uitdrukking aan een heldere visie op zijn organisatie, die verbonden is met zijn eigen identiteit. Een succesvol leider is iemand die door het uitdragen van zijn visie een wereld vormgeeft waar mensen bij willen horen.

Voorbij je eigen wijze

Metaprogramma’s zijn patronen in iemands denken, waarvan hij zichzelf meestal niet bewust is. Door daar kennis mee te maken kun je je eigen valkuilen en die van anderen beter managen en je effectiviteit vergroten.

Bezieling en kwaliteit in organisaties

De noodzaak om de ziel terug te brengen in organisaties wordt in het bedrijfsleven steeds breder ingezien. De kracht van een geïnspireerde visie geeft toewijding en commitment.

Authentiek presenteren

Deze workshop leidt tot persoonlijke meesterschap in presentaties. Je leert authentiek en krachtig presenteren, maar ook hoe je luistert zonder (voor)oordelen.

Ecologisch veranderen van organisaties

Een nieuwe visie op verandering en veranderkracht van betrokkenen mobiliseert in plaats van demotiveert. Deze methode, die NLP combineert met elementen uit systeemopstellingen, biedt mogelijkheden voor ecologische veranderingen.

Verschillen als kracht van een team

Deze praktische workshop biedt je handige tips, nieuwe interventietechnieken en inspirerende inzichten om teams te managen.

Anders leren adviseren met NLP

Bent je toe aan nieuwe ‘tools’ op adviesgebied? In deze actieve workshop word je ingewijd in het varen van een andere koers.

Conflicten transformeren met NLP

In deze workshop ervaar je de productieve kant van conflicten. Je leert het mentale systeem dat achter een conflict schuilgaat zichtbaar te maken. Daarin vindt u de aanknopingspunten om het conflict te hanteren of het zelfs te transformeren in een krachtige synthese.

Werken met overtuigingen in groepen en teams

Het succes van teams en trainingsgroepen wordt voor een groot deel bepaald door hoe u met de overtuigingen van de deelnemers omgaat. In deze training leert u denkbeelden harmoniseren: belemmerende overtuigingen veranderen en krachtgevende overtuigingen versterken, zowel bij uzelf als trainer als bij de groep.

Werkwijze

Na een uitgebreide intake maken wij de vertaalslag van jouw doelstelling, vragen en wensen naar een passend driedaags praktijkprogramma op het water. Met als uitgangspunt: niet blind varen, maar doelgericht navigeren.

Op de Elixir komt het aan op teamwork, respect, vertrouwen, inspelen op omgevingscondities en plezier maken. Zeilen hijsen, schoten vieren en aantrekken, eten, overstag gaan, slapen, plaatsnemen aan het roer. Al zeilend kom je stap voor stap helemaal los van de buitenwereld en leer je onder begeleiding van onze trainers herkennen welke factoren belangrijk zijn voor het succesvol functioneren van het team en je eigen rol daarin.

In een evaluatie spiegelen we de resultaten aan een aantal communicatiemodellen. Je krijgt vervolgens een opdracht mee waarvan je de resultaten op de evaluatiedag presenteert.

Eén- of tweedaags programma

Naast deze driedaagse training kunt u ook kiezen uit een één- of tweedaags programma, bijvoorbeeld als je doelstelling minder tijd en/of diepgang nodig heeft.

Brainstormsessies en vergaderingen

Stuurboard faciliteert brainstormsessies en vergaderingen om tot een groter rendement van deze bijeenkomsten te komen. De boot is de omgeving om tot slimme, originele en creatieve ideeën en oplossingen te komen. Je wordt gestimuleerd om buiten je kaders te denken. Tevens bieden deze sessies de privacy om in vertrouwen met elkaar te overleggen.

Een bedrijfsuitje

Op onze zeilschepen kun je verfrissende ideeën opdoen en van jouw zakelijke bijeenkomst een succes maken. Naast de serieuze onderdelen zijn er ook voldoende mogelijkheden om de factor ‘fun’ te combineren met de bedrijfsdoelstellingen.

Onze programma's

Ons doel

Ons doel is om u meer uit mensen te laten halen, een sterker “wij”-gevoel” creëren of met uw team eenandere koers varen.

Wat hebben onze trainingen te bieden?